Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen yölaulajaretki Mikkelissä sunnuntai-iltana 4.6.2023

Yölaulajaretki alkaa Mikkelin Kenkäverosta 4.6.2023 klo 21. Kesto noin 2 tuntia.

 

Uutta lintuatlassivuilla

Orioluksen lintuatlassivuille on nyt lisätty taulukko, josta voit ottaa vastuullesi atlasvastaavan kautta lintuatlasruutuja Etelä-Savon alueelta. Pääset sivulle tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhditys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

  

Öljyyntyneiden lintujen hoito 

Öljyyntyneiden lintujen hoidosta saat lisätietoja WWF:n kotisivuilta. Sieltä löytyy myös opas öljyyntyneiden eläinten hoidosta sekä öljyntorjunnasta sekä vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen kurssimateriaalit. 

Älä lähde käsittelemään tai pesemään öljyyntynyttä lintua ominpäin ilman ohjeita ja asianmukaisia suojavarusteita. Öljy on vaarallista myös sinulle.

Öljyyntynyt lintu kuolee ilman apua. Öljy heikentää höyhenpeitteen eristyskykyä ja pienikin öljymäärä voi aiheuttaa linnun kuolemisen hypotermiaan eli kylmettymiseen. Sukiessaan itseään lintu saa myös myrkyllistä öljyä itseensä.

WWF järjestää koulutusta vapaaehtoisiin öljyntorjuntajoukkoihin kuuluville, miten rantoja puhdistetaan ja miten öljyyntyneitä eläimiä käsitellään ja hoidetaan asianmukaisesti. Kurssit ovat maksuttomia ja todella hyviä. Suosittelemme niille osallistumista kaikille lintuharrastajille. Erityisesti mukaan joukkoihin tarvitaan lintujen käsittelyyn ja pyydystykseen tottuneita henkilöistä, kuten linturengastajia sekä ornitologeja, jotka ovat hyviä määrittämään eri lintulajeja eri ikävaiheissa ja eri vuoden aikoina.

 

Täältä löydät lisätietoa:

http://wwf.fi/vaikuta-kanssamme/vapaaehtoistyo/oljyntorjuntajoukot/. Oppaat ja kurssimateriaalit löydät kohdasta Materiaalit. 

 

Kuva WWF:n kotisivuilta