Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen tulevat retket ja tapahtumat!

Mm. matalan kynnyksen lintukävelyitä ja tornipäivystyksiä, katso lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhdistys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

Ajankohtaista lintumaailmassa

 

TIIRA 

Lintutietopalvelu Tiira www.tiira.fi on sivusto, minne lintuharrastajat ilmoittavat lintuhavainnoistaan. Kirjatumalla Tiiraan voit seurata lintutilannetta eri puolella Suomea ja saat tietoa mielenkiintoisista havainnoista nopeasti. Toivomme, että tallennat sinne myös omia lintuhavaintojasi. Näin Tiira toimii myös omana lintuhavaintoarkistonasi, josta voit esim. seurata omia lintuhavaintojasi eri vuosina. Milloinka vaikkapa näit vuoden ensimmäisen haarapääskyn?

 

Tiirasta saat myös vinnkkejä paikoista, missä on nähty paljon/erityisen mielenkiintoisia lintuja.

 

BIRDLIFE SUOMI

BirdLife Suomi ry, www.birdlife.fi, on valtakunnallinen lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on osa BirdLife International-järjestöä. BirdLife Suomesta saat tietoa linnuston suojelusta ja muusta Suomen ja maailman linnustoon liittyvistä asioista. BirdLife Suomi ry organisoi valtakunnallisia lintutapahtumia, kuten Pihabongaus ja Tornien taisto. BirdLife Suomesta saat myös materiaalia mm. Lasten lintuviikolle. Lintuvaruste, www.lintuvaruste.fi, on BirdLife Suomen omistama lintuharrastajien erikoisliike, josta voit hankkia laadukkaita kiikareita ja kaukoputkia sekä lintukirjoja - ja saada neuvoja sinulle sopivien varusteiden valintaan. BirdLife Suomi julkaisee myös laadukasta Linnut-lehteä, jonka voit tilata sieltä.

 

AARNE HAGMANIN KOTISIVUT

Uutisia ja tietoa linnuista ja luonnosta 

https://aarnehagman.fi/category/harrastukset/linnut-ja-lintuharrastus/lintutehtavia/

 

Artikkeleja ja kuvia Orioluksen alueelta 

http://aarnehagman.fi/category/harrastukset/lintuharrastus/oriolus/

 

 Hiiripöllön poikanen