Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen tulevat retket ja tapahtumat!

Mm. matalan kynnyksen lintukävelyitä ja tornipäivystyksiä, katso lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhdistys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

TIIRA

Lintutietopalvelu Tiira www.tiira.fi on sivusto, minne lintuharrastajat ilmoittavat lintuhavainnoistaan. Kirjatumalla Tiiraan voit seurata lintutilannetta eri puolella Suomea ja saat tietoa mielenkiintoisista havainnoista nopeasti. Toivomme, että tallennat sinne myös omia lintuhavaintojasi. Näin Tiira toimii myös omana lintuhavaintoarkistonasi, josta voit esim. seurata omia lintuhavaintojasi eri vuosina. Milloinka vaikkapa näit vuoden ensimmäisen haarapääskyn?

 

Orioluksen alueen erityisen mielenkiintoiset lintuhavainnot löydät myös Tiirasta TÄSTÄ 

 

TARSIGER.COM

Täältä, www.tarsiger.com - sivustolta, löydät kymmenien tuhansien ympäri maailmaa kuvattujen lintukuvien lisäksi myös lintujen ääniä auttamaan sinua lintujen tunnistuksessa.  

 

AARNE HAGMANIN KOTISIVUT 

Artikkeleja ja kuvia Orioluksen alueelta 

http://aarnehagman.fi/category/harrastukset/lintuharrastus/oriolus/

 

BIRDLIFE SUOMI

BirdLife Suomi ry, www.birdlife.fi, on valtakunnallinen lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on osa BirdLife International-järjestöä. BirdLife Suomesta saat tietoa linnuston suojelusta ja muusta Suomen ja maailman linnustoon liittyvistä asioista. BirdLife Suomi ry organisoi valtakunnallisia lintutapahtumia, kuten Pihabongaus ja Tornien taisto. BirdLife Suomesta saat myös materiaalia mm. Lasten lintuviikolle. Lintuvaruste, www.lintuvaruste.fi, on BirdLife Suomen omistama lintuharrastajien erikoisliike, josta voit hankkia laadukkaita kiikareita ja kaukoputkia sekä lintukirjoja - ja saada neuvoja sinulle sopivien varusteiden valintaan. BirdLife Suomi julkaisee myös laadukasta Linnut-lehteä, jonka voit tilata sieltä.

 

LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO - rengaslöytöilmoitukset ja tietoa lintututkimuksesta

Toivomme, että ilmoita löytämäsi rengastetut linnut Luonnontieteelliseen keskusmuseoon, jonka nettisivuilta, www.luomus.fi, löydät ohjeet ja ilmoituslomakkeet (osallistu/toimintaohjeita/rengastettu lintu). Täältä löytyy myös tietoa lintujen rengastamisesta ja erilaisista seurantatutkimuksista. Saat tietoa mm. mielenkiintoisista rengaslöydöistä ja lintujen ikäennätyksistä. Löydät myös linkit, joista pääset seuraamaan mm. sateliittisääksien, -merikotkien ja mehiläishaukkojen reittejä.

 

EVIRA - luonnonvaraisten lintujen sairauksien ja kuolemansyiden tutkimus

Kuolleita luonnonlintuja tutkitaan Oulun Evirassa (Marja Isomursu). Eviran nettisivuilta, www.evira.fi, löydät lisätietoa luonnonvaraisten eläinten lähettämisestä tutkimuksiin sekä myös ilmoituslomakkeen, jolla voit ilmoittaa kuolleet eläimet. Ilmoittamalla havaintosi ja laittamalla tarvittaessa kuolleen linnun tutkimuksiin, autat luonnonlintujen tautitilanteen selvittämisessä.

 

HEINOLAN LINTUTARHA

Heinolan Lintutarhalta saa neuvoja luonnonvaraisten lintujen auttamiseen, p. 03 8493221, päivystys p. 050 595 1416, Kotisivut: www.heinolanlintutarha.fi. Voit tukea toimintaa liittymällä Heinolan Lintutarhan Ystävät ry:hyn.