Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen tulevat retket ja tapahtumat!

Mm. matalan kynnyksen lintukävelyitä ja tornipäivystyksiä, katso lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhdistys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

Kevään merkkejä Etelä-Savossa

Lisätty 26.03.2021

Kevät on alkanut tehdä tuloaan Etelä-Savoon, vaikka lunta onkin vielä monin paikoin paljon. Lämpimät lounaistuulet ovat tuoneet jo muuttolintuja Orioluksen alueelle. Laulujoutsenia on havaittu jo ympäri Etelä-Savoa. Myös muita vesilintuja, kuten isokoskeloita, telkkiä ja sinisorsia on saapunut. Kanadanhanhetkin ovat löytäneet jo Savonlinnan keskustaan ja yksittäinen kanadanhanhi löytyi torstaina pellolta joutsenten seurasta Savonlinnan Louhelta. Töyhtöhyypät löysivät Orioluksen alueelle keskiviikkona 24.3., jolloin niitä havaittiin jo Savonlinnassa, Joroisilla, Hirvensalmella, Pieksanmäellä ja Kangasniemellä. Harmaalokitkin ovat saapuneet sankoin joukoin. Savonlinnan keskustassa harmaalokkeja on havaittu pitkälti yli sata yksilöä. Hiirihaukkoja, kiuruja ja pulmusia on ja alkanut saapua Etelä-Savon pelloille.

Pulmunen Kitkasuolla. Kuva: Veikka KosonenPulmunen Kitkasuolla. Kuva: Veikka Kosonen

Pulmusparvi Savonlinnan Kitkasuolla. Kuva: Veikka KosonenPulmusparvi Savonlinnan Kitkasuolla. Kuva: Veikka Kosonen

Töyhtöhyyppä Savonlinnan Kitkasuon pelloilla. Kuva: Veikka KosonenTöyhtöhyyppä Savonlinnan Kitkasuon pelloilla. Kuva: Veikka Kosonen