Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Eurobirdwatch -yhteishavannointia Punkaharjun levikkeellä 30.9.-1.10.2023

Eurobirdwatch on koko Euroopan laajuinen muuttolintutapahtuma. Punkasalmen ja Laukansaaren välisellä P-paikalla lauantaina ja sunnuntaina (30.9.-1.10.2023). Lintuopas paikalla klo 7-12. Lue lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhditys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

  

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Lisätty 11.05.2021

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu ja käyttöönotettu. Samoin pitkospuut on uusittu. Kunnostus toteutettiin Kievarin Kierros-latu- ja retkeily-yhdistyksen Savonlinnan kaupungilta anoman 1500 euron avustuksen turvin.Tämä summa käytettiin kokonaisuudessaan puutavaraan, joksi valittiin ympäristösyistä kyllästämätön lehtikuusi. Hankkeen puuhamiehenä toimi Kievarin Kierroksen Tapani Lipsanen.

Puutavaran raahasi paikalle ja pitkospuut rakensi Vihreän Telakan kuntoutujat ja tornin kunnosti Kerimäen työpajan työllistetyt. Myös Oriolus osallistui pienellä summalla tornin rahoitukseen.

Tornille ja sen lähellä olevalle kodalle pääsee parhaiten kulkemalla 600 metriä Tynkkylänjoen tietä ja jatkamalla siitä jalkaisin oikealle 800 metriä latu-uraa pitkin. Kumisaappaat tarvitaan varmaan jatkossa veden noustessa.

Tervemenotoivotuksin Mauri Löppönen

Veikka Kosonen seuraamassa lintujen kevätmuuttoa juuri kunnostetussa Haapalahden lintutornissa. Kuva: ©Oskari SaunistoVeikka Kosonen seuraamassa lintujen kevätmuuttoa juuri kunnostetussa Haapalahden lintutornissa. Kuva: ©Oskari Saunisto

Tornista aukeaa laaja näköala koko lahdelle. Kuva: ©Oskari SaunistoTornista aukeaa laaja näköala koko lahdelle. Kuva: ©Oskari Saunisto

Pitkospuut on tehty järeästä lehtikuusesta. Kuva: ©Oskari SaunistoPitkospuut on tehty järeästä lehtikuusesta. Kuva: ©Oskari Saunisto