Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Eurobirdwatch -yhteishavannointia Punkaharjun levikkeellä 30.9.-1.10.2023

Eurobirdwatch on koko Euroopan laajuinen muuttolintutapahtuma. Punkasalmen ja Laukansaaren välisellä P-paikalla lauantaina ja sunnuntaina (30.9.-1.10.2023). Lintuopas paikalla klo 7-12. Lue lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhditys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

  

Lintujen rengastaminen on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus, josta on hyötyä sekä lintututkimukselle että -suojelulle. Ilman rengastusta tietäisimme linnuista paljon vähemmän. Lintujen rengastaminen on luvanvaraista toimintaa. Rengastusta koordinoi Luonnontieteellisen keskusmuseon Rengastustoimisto. Lisätietoja lintujen rengastuksesta saa rengastajilta ja rengastustoimiston kotisivuilta:  

http://www.luomus.fi/fi/lintujen-rengastus

 

Orioluksen lintulaskenta- ja rengastusvastaava on Heli Kuurne, Kangasniemeltä, sähköposti: heli.kuurne (at) toivolapalvelut.fi.

 

Kuvassa on juuri rengastettu töyhtöhyyppäpoikue.