Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Eurobirdwatch -yhteishavannointia Punkaharjun levikkeellä 30.9.-1.10.2023

Eurobirdwatch on koko Euroopan laajuinen muuttolintutapahtuma. Punkasalmen ja Laukansaaren välisellä P-paikalla lauantaina ja sunnuntaina (30.9.-1.10.2023). Lintuopas paikalla klo 7-12. Lue lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhditys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

  

Aluerariteettikomitea (ARK)

Aluerariteettikomitean (ARK) tehtävä on tarkistaa Etelä-Savon alueella alueellisesti harvinaisista lajiesta tehdyt havainnot. Listan ARK-lajeista löydät tästä linkistä. ARK voi tarkistaa myös muita kuin kyseisen listan lajeja (mm. myöhäisiä/aikaisia havaintoja muuttolinnuista tms.). ARK ottaa sinuun yhteyttä havainnon tehtyäsi, ja pyytää sinua lähettämään ARK-lomakkeen havaintovastaavalle. ARK-lomakkeeseen tulee täyttää mahdollisimman tarkasti pyydetyt tiedot sekä lähetettäessä liittää mahdolliset kuvat linnusta sähköpostiviestiin. Ladattavan lomakepohjan, ohjeet sen täyttämiseen sekä havaintovastaavan sähköpostiosoitteen (johon lomake tulee lähettää) löytyy alta.

 

 

Aluerariteettikomitean jäsenet:

 

puheenjohtaja

Kristiina Järvenpää

kristiina.jarvenpaa(at)hotmail.com

 

havaintovastaava

Veikka Kosonen

veekoo05(at)gmail.com

 

Miska Loippo

 

Oskari Saunisto

 

Elina Enho

 

 

ARK-lomake ja sen täyttö:

 

Lataa tästä linkistä täytettävä ARK-lomakepohja: ARK-lomake

 

Ohjeet ARK/RK-lomakkeen täyttämiseen löytyy Birdlifen nettisivuilita. Lähetä täytetty ARK-lomake havaintovastaavalle sähköpostissa. Liitä sähköpostiviestiin mahdolliset kuvat tai äänitallenteet havaintoon liittyen.