Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen tulevat retket ja tapahtumat!

Mm. matalan kynnyksen lintukävelyitä ja tornipäivystyksiä, katso lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhdistys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

Aluerariteettikomitea (ARK)

Aluerariteettikomitean (ARK) tehtävä on tarkistaa Etelä-Savon alueella alueellisesti harvinaisista lajeista tehdyt havainnot. Listan ARK-lajeista löydät tästä linkistä. ARK voi tarkistaa myös muita kuin kyseisen listan lajeja (mm. myöhäisiä/aikaisia havaintoja muuttolinnuista tms.). Kun kirjaat havainnon ARK-lajista Tiiraan, ilmoittaa Tiira siitä sinulle. ARK-lomakkeeseen tulee täyttää mahdollisimman tarkasti pyydetyt tiedot sekä lähetettäessä liittää mahdolliset kuvat linnusta sähköpostiviestiin. ARK suosittelee mahdollisuuksien mukaan aina kuvaamaan (esim. vähintään kaukoputken läpi puhelimella) harvinaiset linnut, se helpottaa havainnon käsittelyä huomattavasti. Lomake kannattaa tehdä myös mahdollisimman pian havaintotilanteen jälkeen, koska silloin havainnon yksityiskohdat ovat tuoreessa muistissa. Ladattavan lomakepohjan, ohjeet sen täyttämiseen sekä havaintovastaavan sähköpostiosoitteen (johon lomake tulee lähettää) löytyy alta.

Lähetä täytetty ARK-lomake mahdollisine liitteineen osoitteeseen ark(at)oriolus.org.

 

 

Aluerariteettikomitean jäsenet:

 

puheenjohtaja

Kristiina Järvenpää

kristiina.jarvenpaa(at)hotmail.com

 

havaintovastaava

Veikka Kosonen

veekoo05(at)gmail.com

 

Miska Loippo

 

Oskari Saunisto

 

Elina Enho

 

 

ARK-lomake ja sen täyttö:

 

Lataa tästä linkistä täytettävä ARK-lomakepohja: ARK-lomake

 

Ohjeet ARK/RK-lomakkeen täyttämiseen löytyy Birdlifen nettisivuilita. Lähetä täytetty ARK-lomake havaintovastaavalle sähköpostissa. Liitä sähköpostiviestiin mahdolliset kuvat tai äänitallenteet havaintoon liittyen.